Online Marketing alapok, SEO

SEO 1. Alapok, hogyan induljunk el

A cikksorozat első része amely alapján elindulunk és egy alap ismerethalmazt adunk közre az online marketinghez, amely hozzásegíthet a sikeres online megjelenéshez.

1. Kulcsszavak

Mielőtt bárminek nekilátnánk határozzuk meg azokat a kulcsszavakat amelyek köré építeni szeretnénk a stratégiánkat. Ezeket a kulcsszavakat érdemes aztán mindenhol beépíteni az arculatunk, kereső barát megjelenésünk felépítéséhez. Értelemszerűen olyan kulcsszót válasszunk amire sokan kereshetnek a neten, ami elsőre valakinek az eszébe juthat azzal kapcsolatban ami a website témája lesz. A fentiek meghatározásban a google https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternallinken
elérhető kis alkalmazása nagy segítségünkre lehet. Amelyen megnézhetjük milyen hasonló kulcsszavakra kerestek rá az érdeklődök a google segítségével.

2. Domain

A domain név az egyik legfontosabb eleme egy website-nak. Válasszunk a fentiekben meghatározott kulcsszó alapján domain nevet. Természetesen több domain nevet is választhatunk viszont a www.cadit.hu oldalon a domainkereső ebben nagy segítséget nyújthat.

3.  Google webmaster tools

Regisztráljunk be a GWT oldalra, töltsük fel a honlaptérképünk (sitemap) s analizáljuk a weboldalunk, amennyi hibát itt  észlel a google érdemes megfontolni ezek javítását.

4.  Statisztika – Mérés

Az oldalunk látogatottságát mar az elejétől fogva érdemes merni, így látni fogjuk hogy fejlődünk, mik a látogatói trendek melyek azok az oldalak/termékek amelyek felkeltik a látogató érdeklődését.Különös figyelmet fordítsunk a visszapattanások arányára stb.

5. Képek alt mezői

Fontos, hogy minden képhez amit elhelyezünk az oldalon adjönk meg ALT szöveget (Alternate text), a kezdetekkor ez arra szolgált hogy a karakteres üzemmódban böngészők el tudják olvasni milyen képet szánt a szerkesztő az oldalra. Manapság a keresők képtalálatainál van ennek jelentősége hiszen innen tudják a keresők milyen képek vannak elhelyezve az oldalon

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .