Online Marketing alapok, SEO

SEO 4. W3c Validation az igazsag leleplezve

Előző cikkekben volt szó a w3c validation-ről, mint hasznos dolog, nézzük meg ezt SEO szempontból.

SEO szempontból irreveláns, hogy egy oldal w3c valid. Ahogy Matt Cutts nyilatkozott a 2009-es évben, aki a Google-nál a SEO csoport vezetője, googleguynak is becézik. ( Az önéletrajza itt http://en.wikipedia.org/wiki/Matt_Cutts érhető el.), hogy maga a google.com (.hu,.co.uk,…) sem valid, mert ezt nem veszik figyelembe az oldalak indexelésénél, pagerank számításánál.

Maga az interjú angol nyelven itt : http://www.pandia.com/sew/2120-w3c-validation-not-part-of-google-search-engine-ranking-factor.html olvasható angolul.

Az interjút itt lehet megtekinteni  :

Tehát a konklúzió :

Fontos a tiszta, szépen tagolt kód.
Fontos a kis méretű kód, amely gyorsan töltődik le különböző akar mobil eszközökre. (Az Opera böngésző például előre betömöríti az adatokat és a böngészőhöz kisebb adatmennyiséget lök le, ezzel biztosítva, hogy gyorsabban töltődjenek be az oldalak.)
Fontos, fontosabb a valid kódnál, hogy minél több eszközön megjelenhessen az oldalunk. Így nem érdemes a PDA-k, androidos telefonok, gyorsaság oltárán feláldozni a kódunk, amelyet esetlegesen hibásnak mutat a w3c validator.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .