Uncategorized

Képek optimalizálása

Hogyan optimalizáljuk a weboldalunkra feltöltött képeket? Mi alapján dolgoznak a keresők?

 • ALT mező:

  a keresők az egyes képek tartalmát az ALT mezőben megadott kifejezés alapján sorolják be, ezért ez kiemelten fontos. Ugyanakkor, ha bármilyen oknál fogva a kép nem, vagy csak lassan tölt be a felhasználó számára, ez a kifejezés jelenik meg. Tehát ebben a mezőben próbáljuk meg leírni a képet, úgy, hogy az kapcsolódjon vagy tartalmazza kulcsszavainkat, mindez ne legyen több 140 karakternél.

 • file név:

  a másik keresők számára olvasható információ, maga a file neve. Éppen ezért megér egy kis figyelmet, ez is kötődjön a képhez és az elhelyezett tartalomhoz.

 • ezzel el is jutottunk a következő fontos dologhoz,

  a kép környezetében található tartalomhoz.

  Hiszen egy jól működő oldalon az egyes képeket nem teljesen öncélúan helyeztük el. Utalunk rá, példát mutatunk, pillanatképeket fűzünk az egyes eseményekhez. Tehát a kép környéki szöveges rész hatékony információ a keresőknek is.

 • SEO szempontból optimális lehet, ha egy képet

  belső linkként

  használunk. Azaz megengedjük, hogy egy-egy képet külön, esetleg eredeti méretben vagy felnagyítva is megtekinthessenek a látogatók.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .