Játékok, leírások

Fallout 2

Nyolcvan év telt, hogy ősünk az Óvóhelylakót száműzték a Vault 13-ból. Aki így a mi törzsünk alapítója is. A róla szóló legendák szájról szájra adódtak át, és a 13 óvóhely rejtélye. Sajnos a háború pusztításai, még nem múltak el nyom nélkül, s törzsünket az éhhalál fenyegeti, egyetlen reményünk a GECK megszerzése, amiről dicső ősünk hagyatékai közt olvastunk. A GECK ami képes a talajt újra termékenyé tenni. De ehhez meg kell találnunk a 13-as óvóhelyet, amiről nemrég egy VIC nevű kereskedő hozott hírt. Így először őt kell megtalálni. De előtte ki kell állni a próbát a TEMPLE OF TRIALS –ban. Ebben a részben már a karakterünk egészen sokáig fejlődhet (99 szintet érhet el), sőt néhány PERK –et megtanulhat másoktól is.  Itt már nem olyan feszített az időrend (csak néha kapunk álmunkba figyelmeztetést). Így sokkal egyszerűbb dolgunk van, mint az előző részben.

Üdv a bűn városában!

A világ, amelyikbe csöppentünk jóval nagyobb, mint az előző részben. Rengeteg fegyverrel, csakhogy itt nem pusztán harccal lehet győzni, néha rábeszélés sokkal eredményesebb. Természetesen ennek ellenére rengeteget fogunk harcolni. Ja igen a közlekedésünket egy autó megszerzésével is gyorsíthatjuk. A POWER ARMOUR megszerzéséig elég sebezhetőek vagyunk, de szerencsére itt már több segítőnk lehet, akiknek fegyverzetét és páncélzatát is megváltoztathatjuk. Sőt a kalandozásaink során ők is velünk együtt fejlődnek. Erre is igen nagy szükség lesz.

Kisvárosi kaszinó zűrös ügyei...

De ha valaki így sem boldogul, akkor az NCR –ban miután kitakarította a 15-ös pincét és megszerezte az árulóról az információt mutassa meg a titkárnak. Ezért kap pénzt meg tapasztalatot, na és itt a lehetőség: mentsünk és lopjuk ki a zsebéből, és mutassuk meg neki még egyszer, újra megkapjuk jutalmunkat (ismételjük az eljárást ameddig jólesik). Ezt esetleg PATCH javítja, így nem biztos, hogy mindenkinél működik.

A játék grafikája nem sokat változott, de a hangulata a régi így ez is fergeteges élményt nyújt. Sajnos itt csak a mellékszálaknak van alternatív befejezése. A fő gonoszt itt mindenféleképpen el kell pusztítanunk, csakhogy kárpótoltak, hisz, ha a küldetésünk véget ért, visszatérhetünk és bezsebelhetjük az elismerést. Igaz utána már nem sok mindent tehetünk.

Nézzünk be ide, mire olyan büszkék Vault City lakói?

A játékban rengeteg visszautalás található az előző részre. Ja nem csak rossz hírednek van következménye, hanem jó hírednek is; például rabszolga-kereskedők nem fognak veled szóba állni.

A játékot kifejezetten ajánlom mindenkinek, annak is, aki még nem játszott az előző résszel, és annak is, aki igen. Nem fog csalódást okozni. Remekül viszi tovább a történetet. Ja és karakterünk neme is sokat számít.

Hú, de ismerős környék!...

Ajánlott linkek:

Kiadó: www.interplay.com

Fejlesztő:

Egyéb:

Megjelent: 1998. október

Ne, csak hogy lásd Kivel is állsz szemben...
Minimum Ajánlott
Processzor típusa: 90 Mhz 120 Mhz vagy több
RAM: 16 MB 32 MB
Videokártya: DirectX kompatibilis Jobb
Hangkártya: DirectX kompatibilis Jobb
CD-ROM (DVD) sebessége: Több
HDD tárhely:
Minimum: 2 MB
Médium: 276 MB
Maximum: 681 MB
Esetleg CASH mérete: 150 MB
Operációs rendszer: Windows ’95/’98
DIRECT X verziója: DirectX 5
Ahogy a régi vicc is mondja: "Utazzon Malév-vel félórán belül "Oszlóban" lehet!"

A játékot a

www.cadit.hu

bocsájtotta rendelkezésünkre.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .