Játékok, leírások

Tomb Raider

Tomb Raider

Egy legenda kezdete. Lara Croft -ot felkérik, hogy keresse meg Peruban a rejtélyes Scion –t. De ez nem is olyan egyszerű, ha bizalmatlan megbízónk konkurenciát küld a nyakunkra. S további kutatásaink során kiderül, hogy mi is megbízónk valódi szándéka…

Ezzel kezdetét veszi a világ leghíresebb számítógépes karakterének pályafutása (a vicc az, hogy eredetileg férfi főhősben gondolkoztak az alkotók ).

Itt az ideje egy kicsit edzeni, jöhet az úszás!
Itt az ideje egy kicsit edzeni, jöhet az úszás!

A játék irányításának elsajátításához ellátogathatunk Miss Croft kastélyába, és körbe is nézhetünk a tréning folyamán. Majd írány a kaland, de ne ijedjünk meg a játék folyamatosan nehezedik, így lesz időnk megszokni a játékstílust.

Löjünk magunknak egy T-Rex-et...
Löjünk magunknak egy T-Rex-et…

Lara alapfegyvere egy 9mm –es, ami kifogyhatatlan, de emellett arzenáljában megtalálható winchester, és két UZI.

Ezekhez társul akrobatikus mozgása, amivel a legeldugottabb helyekre is felkapaszkodhat. Lara igen jól úszik, fut, mászik, ugrik a szélrózsa minden irányába.

Ebben a játékban jórészt állatokkal fogunk megküzdeni (mint például oroszlánokkal, T-REX –ekkel, vagy krokodilokkal, stb.).

Azta ezt a kis relikviát megtartom. Remélem nincs kifogás!
Azta ezt a kis relikviát megtartom. Remélem nincs kifogás!

A játék a megjelenésekor páratlan grafikájával, szabadságfokával, és hangulatával több tucat díjat nyert. A játék során 16 pályát járhatunk be, és közbe tárgyakat, kapcsolókat, átjárókat keresünk, és legyőzzük az utunkba kerülő akadályokat, vagy az életünkre törő ellenséget.

A játék grafikája, mai szemmel nem nagy szám, sőt hősnőnk 350 polygonból álló teste, csúcs mellei elég viccesek. De ez akkor példátlan teljesítmény volt. A játék a különböző, változatos helyszíneivel, és remek hangulatával ma is páratlan. A hangaláfestés jól kiemelik a sírok, labirintusok misztikus hangulatát, elhagyatottságát. Ezen kívül a pályák közötti animációk bepillantást engednek az akkori csúcstechnológiába, és tovább viszik a játék történetét is.

Római vakáció…

Összegezve a játék méltán érdemelte ki a Millennium terméke kitüntetést, amit az angol kormány ítélt oda.

Na, de a lényeg az, hogy ez a kiváló játék nem csak stílust teremtett, hanem megmutatta a számítógépes 3D-s grafika lehetőségeit is. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Sőt 10 éves jubileum alkalmából remake is készült Tomb Raider: Aniversary címmel. Hát a játék eltér az elődtől, jó pár ponton, de hát már nem is ugyan azok fejlesztik…

Egyedül az Andokban…

Ajánlott Linkek:

Kiadó: www.eidos.com

Fejlesztő: www.core-design.com

Egyéb: www.tombraider.hu, www.tombraider.com

Megjelent: 1996 november

Mivel a játék Glide szabványt alkalmazza, ezért egy Glide Server v1.7 (c) nevű programmal a mai videokártyák teljesítményét is „ki tudja használni” a játék.

Az egyiptomi kaland nyomában.
Minimum Ajánlott
Processzor típusa: Pentium 60Mhz 133 Mhz
RAM: 16 MB 32 MB
Videokártya: SVGA (VESA kompatibilis) 3DFX kompatibilis
Hangkártya: Sound Blaster 16 kompatibilis Jobb
CD-ROM (DVD) sebessége: Gyorsabb
HDD tárhely:
Maximum: 20 MB
Esetleg CASH mérete: 5 MB
Operációs rendszer: DOS 5.0
DIRECT X verziója: Nincs

Jó Szórakozást!

A játékot a

www.cadit.hu

bocsájtotta rendelkezésünkre.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .