Játékok, leírások

Fallout

Elgondolkodtunk már azon, hogy milyen lehet a 3-dik világháború után élni? A FALLOUT ezt dolgozza fel, kiválóan.

Csak elugrunk a Keravilba egy másikért! Rögtön Jövünk! Vagy mégse...

A családunk a 13-as óvóhely lakója, mi sosem láttuk még a napot, és semmit se tudunk a kinti világról. Mivel a bunkerünket úgy tervezték, hogy már többé soha se keljen elhagyni azt. De ez sajnos nem így alakul, és ezért a hely vezetőjének „önkénteseket” kell kiválasztania. Akik elhozzák neki a tönkrement víztisztító javításához szükséges chipet, erre 150 napunk van. Így igyekeznünk kell.

A játék a karakterválasztás, vagy alkotás feladatával kezdődik, érdemes erre több időt fordítani, mert a jó karakter sok mindenbe segíthet. A kezdetben tapasztalatlan zöldfülűek vagyunk, de fokozatosan tanulunk, fejlődünk.

"Glow" - Hm, érdekes név... Vajon miért kapta?!

A Játék nem könnyű ezért a karaktered adottságai (erő, érzékelés állóképesség, megjelenés, intelligencia, agilitás, szerencse), elsődleges képességek (fegyverkezelés, zárnyitás, orvosi képességek, zárfeltörés…), jellegzetes vonásai (ravaszság, éjszakai élet, tehetség, képzettség,…(vigyázat mindegyiknek van jó és rossz oldala, ezért csak óvatosan válasszunk közülük)) fontosak és megfelelő mérlegelést igényelnek. A játékban rengeteg különböző fegyver és tárgy áll a rendelkezésünkre. Segítőink is akadnak (NPC -k), igaz nem túlzottan okosak, de sok lúd disznót győz alapon érdemes rájuk vigyázni. Karakterünk folyamatosan szerez tapasztalati pontokat, amelyekkel bizonyos szinteket ér el ekkor az elsődleges képességeinken javíthatunk, 3-4 szintenként új adottságokat is megtanul, de sajnos csak 21 szintet érhetünk el.

Oh, ez érdekes hely lehet, ha már ennyire védik!

A játék annak ellenére, hogy régi még mindig állja a sarat, és kellemes időtöltést biztosít, érdemes a játékhoz készült dokumentációt is átnézni, mert még mélyebb bepillantást nyújt a játék világába. Mindemellett a mentésekre is vigyázni kell, és érdemes mind a tíz helyet kihasználni, és rendszeresen menteni, mert problémáink adódhatnak. Mert utólag már hiába tépjük a hajunkat egy váratlan elhalálozás, hibás döntés miatt.

Hm, gyanus ez a hús! Honnan van, vagy inkább kiből?...

A játékban sok szál párhuzamosan fut és több befejezése is, van.  Sőt minden cselekedetünk következményekkel jár, s a megítélésünk a világba is ezek alapján történik.  Ebben a részben is akadnak érdekes helyszínek, amiket vándorlásaink során találhatunk meg. Ahol rengeteg utalás lesz más művekre is (Star Trek, Galaxis Útikalauz Stopposoknak,…). Érdemes megkeresni mind, mert vagy jól szórakozunk rajtuk, vagy hasznos tárgyakkal gyarapodunk!

Összefoglalva: a játékot ajánlom mindenkinek, mert páratlan hangulata van! Egy kicsit nehéz, de megéri a fáradságot. //Ja igen Killian Darkwater hangja nem más, mint Richard Dean Anderson alias MACGYVER, alias O’NEILL ezredes//

Üdv Apokalipszis Gyermeke!

Ajánlott Linkek:

Kiadó: www.interplay.com

Fejlesztő:

Egyéb:

Megjelent: 1997 november

Na nézzük mi van készleten...
Minimum Ajánlott
Processzor típusa: 133 Mhz 166 Mhz
RAM: 16 MB 32 MB
Videokártya: SVGA (VESA kompatibilis) Jobb
Hangkártya: Sound Blaster 16 kompatibilis Jobb
CD-ROM (DVD) sebessége:
HDD tárhely:
Minimum: 2 MB
Médium: 277 MB
Maximum: 667 MB
Esetleg CASH mérete: 100 MB
Operációs rendszer: Windows 95/ DOS 5.0
DIRECT X verziója: DirectX 3.0a
Folyékony műfű... Tudtak valamit az elődeink! Hm, mi van ráírva? "Radioactive"...

A játékot a

www.cadit.hu

bocsájtotta rendelkezésünkre.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .