Szolgáltatás

Drágább Itthon a MobilNet mint máshol Európában!

Digital Fuel tanulmánya szerint  nem lehet okunk az örömre, mert ez megint olyan dolog, amiből Magyarország teljesen kimarad.

Hat országban a legalább 1000 percet és sms-t tartalmazó okostelefonos csomagok annyi adatforgalmat tartalmaznak, amennyire az előfizetőnek szüksége van, és mindez legfeljebb 30 euróba kerül.

 Ezen a listán Magyarország az utolsó, a többi országhoz képest kimutathatatlan mennyiségű adatforgalmat kapunk a 30 eurónál olcsóbb csomagokban. A DF még tavaly szeptemberben végezte el a kutatást, és azóta csökkent az internet áfatartalma, de ezzel sajnos még mindig nem kapunk előkelő helyet az országok rangsorában.

Íme az aktuális tarifák, amelyek még nem szerepelhettek a DF vizsgálatában:

  • A 9690 forintos havidíjú Telenor Blue L pár száz forinttal túllóg a DF által meghatározott 30 eurós kereten, a korlátlan beszélgetést kínáló csomagban 2 GB mobilnet van. Ráadásul az sms-ét darabonként 40 forintot kérnek! (Megjegyzés: a cikkben tévesen szerepelt, hogy korlátlan az sms, elnézést kérünk, kibökte a szemünket a méretes KORLÁTLAN felirat.)
  • A Telekom Next M már jócskán kilóg a 10 810 forintos havidíjjal, ráadásul ez csak 1 GB mobilnetezést tartalmaz.
  • A Vodafone a Red Basic EU+ csomaggal szintén kilóg a 30 euróból, 9849 forintért kínál korlátlan sms-t és beszédet, valamint alapból 1 GB internetet, amihez most plusz 1 GB-ot adnak.

Ha eltekintenénk a 30 euróhoz képesti pár száz forintnyi különbségtől, a hazai szolgáltatók által kínált adatkeretek akkor is csak aprócska dudorok lennének a DF grafikonján, és hazánk ott maradna a lemaradó országok mezőnyében. Mi nagyvonalúan 9300 forintra kerekítettük a 30 eurót, de még ha 320 forintos euróárfolyamot vennénk is alapul, a szolgáltatóink akkor sem érnék el a küszöböt.Érdemes megnézni a tanulmányban az egyes országokra vonatkozó adatokat (Country briefs, a weboldal közepén, zászlókkal). Ebből kiderül, hogy a hozzánk hasonló elhelyezkedésű, több ország által határolt Ausztriában az összes vizsgált tarifacsomagnak kicsit több mint a fele van a 30 eurós értékhatár alatt.

Az osztrák adatok (klikk a weboldalért)

Az osztrák adatok (klikk a weboldalért)

A szomszédunknál több tucat tarifa megfelel annak a feltételnek, hogy legalább 1000 percet és sms-t tartalmazzon.

Érdekesség, hogy az egy főre jutó adathasználatban toronymagasan vezető finneknél alig van vizsgált tarifa, és azoknak a kétharmada esik 30 euró alá.

Magyarországon ezzel szemben jó sok tarfia megfelel a feltételnek, akárcsak az osztrákoknál, csak hát brutálisan sokkal drágább minden.

A lengyeleknél nagyjából mindegyik vizsgált tarifacsomag 30 euró alá esik, jó mélyen.

Forrás: http://dfmonitor.eu/

Domain regisztráció, tárhely, wordpress alapú előre telepített weboldal
10.000 Ft + Áfa / év.

Legyen most azonnal használható weboldalad, vagy akár webshopod, saját levelezésed.
Vedd fel velünk a kapcsolatot:

 


Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .